Blodsukkerstabiliserende kost dag 1

I går holdt manden og jeg jule-tam-tam sammen med nogle venner, og det var simpelthen så hyggeligt og sjovt :-) Det var for mit vedkommende også den sidste dag med sukker og brød, efter tre dages eventyr ud i samme. Jeg kan godt mærke min krop er noget medtaget af sukkeret, så dagen i dag er startet med en greenie (grøn smoothie) bestående af spinat, en halv orange peber, lidt gulerod, citron, et bæger pasteuriserede æggehvider og hørfrøolie. Dertil spiste jeg den anden halvdel af peberfrugter. Og seriøst, jeg synes det smagte helt fantastisk, og samtidig har det givet mig en mæthed af en anden verden - det er helt vildt!!!!


Derudover er der sket en anden stor ting: Jeg har taget ren fiskeolie for første gang!
Jeg afskyr fisk og spiser det næsten aldrig(Tunmousse eller besøg på en virkelig god restaurant er det eneste der kan friste mig). Derfor er det ret vigtigt, at jeg får noget fiskeolie kosttilskud. Indtil videre har jeg taget det i pilleform, men jeg blev rimelig paranoid, da jeg så kontant på dr1 for godt og vel en måneds tid siden, hvor de viste hvor rådne de fisk der er i pillerne er. Klamt! Jeg har derfor leget en del med tanken om ren fiskeolie fra Nordic Naturals. 
Forleden dag kunne man så modtage en gratis prøve på samme, med sin ordre fra netspiren, hvor jeg i forvejen skulle bestille et par ting fra. Så i morges da jeg havde lavet min greenie,  tog jeg en smule af det i et shot glas, hældte en lille skefuld fiskeolie i og spædede op med citronsaft. Og ned kom det! Det smagte ikke lækkert, men bestemt heller ikke dårligt eller af fisk. Så sådan en rigtig flaske må jeg have mig - det skal til at være en fast bestanddel af kosten.
Og mætheden efter en morgenmad fyldt med fedt. Jamen det er helt vildt! Jeg tror jeg skal øve mig i det med fedtet. Jeg er stadig en lille smule fedtforskrækket(mange års kalorietælling og konventionelle kostråd har haft sin indvirkning skal forstås), men jeg arbejder på at putte mere og mere fedt ind i kosten. Og jeg må indrømme, at hørfrøolien og fiskeolien her i dag, er det første som virkelig har kunnet vise mig, hvor godt fedt er ift. mætheden. Normalt mærker jeg det i det små, men det her er en helt vild fornemmelse, og en helt anden type mæthed - så hørfrøolie og fiskeolie er hermed blevet en fast bestanddel af mit morgen ritual - skønt!

Nu har jeg mit fokus på at få stabiliseret blodsukkeret igen, og jeg vil opdatere hvordan det går, hver dag de næste 7 dage. I aften skal jeg til julefrokost med studiet, og det er altid en udfordring når der er alkohol involveret, fordi jeg ikke vil have sukkerholdige drinks. Men heldigvis er det en julefrokost hvor vi hver især køber det vi vil have, så jeg kan nøjes med vin og vodka/danskvand. Spisningen foregår på en café, hvor vi bare bestiller fra det normale menukort, hvilket betyder jeg kan bestille en salat(med kød og masser af feta), og dermed undgå brød :-)

Min frokost i dag kommer til at bestå af rester fra i går, så det bliver noget med en frikadelle eller lidt medisterpølse serveret med en salat af spinat, tomat, gulerod og en dressing af høfrøolie og citron. Super lækkert! Lige nu er jeg dog alt for mæt til at tænke på mad, så jeg vil i stedet gå i gang med at skrive min eksamensopgave.

Etiketter: , , , , , , , , , ,