Opgaveskrivning, chokolademousse og omeletter

I dag har jeg skrevet norskopgave - og det har taget heeeeeeele dagen. Til gengæld er den færdig nu. Og det er rart :-)
Ind imellem opgaveskrivningen er det blevet til lidt mad - selvom jeg stadig er syg, og ikke spiser så meget som jeg plejer, skulle der noget mad til - det kræver immervæk meget energi at skrive opgave med feber, mens kroppen egentligt bare gerne vil gå i hi og bekæmpe sygdommen. Og det er muligvis heller ikke en særlig pæn måde at behandle sin krop på, men sådan er det bare en gang i mellem.
Nå, men jeg startede dagen med noget, som jeg efterhånden er stødt på mange stedet i blogland. Og hver gang har jeg tænkt: "ADDDD .... Men det lyder nu alligevel lidt lækkert" - Det er nemlig en chokolademousse lavet på hytteost. Ja, jeg ved ikke helt hvad det ligner, men det smagte altså temmelig godt, selvom jeg ikke kunne spise op.


Jeg havde ikke lige noget spændende topping at putte på, så de blev au naturel. Den er lavet af:

80 gram hytteost(Jeg brugte arlas økoversion med meget protein)
1 spsk flødeost
2 spsk fløde 38%
1 tsk sukrin+
4 tsk øko kakopulver
et lille drys vaniljepulver

Jeg blendede ganske enkelt alle ingrediensere med stavblenderen og vupti, så var der serveret. Jeg forestiller mig, at den kunne være mega lækker med hindbær eller blåbær(eller begge dele) og lidt hakket, mørkt chokolade - og hvis man skal lave en ekstra syndig weekendversion kunne man blende 1-2 store, friske medjool dadler med i massen, men til gengæld droppe sukrinen.
Til en anden gang tror jeg nu nok jeg vil droppe flødeosten, til fordel for lidt mere fløde. Dels fordi fløden giver en god konsistens, men også fordi det mindede mig lidt for meget om osteglasur ;-) Det må afprøves snarest!

Til frokost og aftensmad, kan jeg afsløre, at jeg har spist helt det samme; Omelet. Det er dog kun den fra frokosten jeg kan dokumentere, for den anden lavede manden, da han kom hjem fra arbejde - og han tilføjede endda en rest kylling fra aftensmaden i går(Som han også lavede - aldrig har han stået så meget i et køkken som i disse dage). Men uden kylling - til gengæld med både ost, tomat og bacon foregik det nogenlunde sådan her(til en person, dobbles op til 2):

2 store cherrytomater skæres i skiver
En håndfuld revet ostfindes frem
2 æg og en skvis fløde piskes sammen.
1½skive bacon steges på panden
Bacon tages af panden, og æggemassen hældes på panden, og steges i baconfedt(smart, ikke?)

Når æggemassen kun lige er flydende helt oppe på toppen, puttes bacon, ost og tomatskiver på halvdelen af omeletten. Den anden halvdel vendes op over, så det bliver en halvmåne. Og så skal den bare stege i et par minutter, indtil osten er smeltet og tomaterne er blevet lidt bløde - Og så er der serveret :-) (Jeg putter ikke krydderier i når der er bacon, jeg synes det giver så rigeligt i sig selv - i øvrigt, da der kom kylling på, puttede vi den udover hele omeletten, og den blev derfor åben, i stedet for at være halvmåneformet)

Og nu har jeg det ca. sådan her:


Så derfor går jeg i seng! Godnat verden :-)

Etiketter: , , , ,