Boller med rosmarin

Søndag formiddag bagte jeg de lækre morgenboller. De var super gode, men de indeholder sødning, i form af sukrin+, og det kan altså godt komme til at trigge sukkertrangen. Derfor ville jeg i dag prøve at bage en omgang af dem uden sødning. Gerne noget mere mad-bolle agtigt. Og det lykkedes sørme!


Jeg lavede dem med tørret rosmarin, men de kan laves med hvilken som helst krydderurt man holder af. Hvis man er fan af timian, kunne det være super godt. Desværre får jeg hurtigt for meget timian, så jeg tænkte det ikke ville være en god idé.

Rosmarin boller 11-12 stks

Det skal du bruge:


6 æg
75gram smeltet smør
1½ dl fløde
1½ dl græsk yoghurt eller lignende surmælks produkt

3/4 dl af det fine kokosmel
1 dl af det fiberrige mandelmel
6 spsk husk
1 tsk salt
3 små tsk'er bagepulver¨
2 tsk rosmarin

Sådan gør du:

Pisk æggene i omkring 5 minutter til de er meget luftige. Jeg bruger foodprocessoren til det, for så går det helt af sig selv, uden jeg får ondt i armen, og i mens jeg finder de øvrige ingredienser frem.
Smør, de piskede æg, fløde og yoghurt blandes sammen i en skål og røres godt sammen.
I en anden skål røres de tørre ingredienser sammen, derefter blandes de i dejen.
Dejen skal nu stå i 5-10 minutter, for at fibrene suger væsken.
Herefter formes bollerne, evt. med fugtige hænder.
Jeg penslede dem med en blanding af fløde og vand, og dryssede derefter rosmarin på.
Bollerne bages herefter i 20 minutter på 160 grader varmluft.

Bon appetit! :-)




Etiketter: , , , , ,