Boller i karry og svømning

I går fik vi boller i karry til aftensmad. Det har egentligt aldrig været en af mine livretter, og før jeg startede på LCHF, har jeg kun prøvet at lave det én gang før, hvor det gik gruelig galt, og slet, slet ikke kunne spises. Det var helt tilbage til da vi boede i Esbjerg, og jeg egentligt heller ikke var særligt god til at lave mad - Men øvelse gør mester, og jeg synes selv, at jeg er ved at være ret god til madlavningen :-)

Så da jeg havde taget en pakke hakket svinekød op af fryseren, uden egentligt at vide, hvad jeg ville bruge den til, fik jeg en idé, om at afprøve det igen. Og det blev virkelig godt - så godt, at jeg har spist det til morgenmad i dag, da jeg brød spisevinduet klokken halv 11.

Der skulle nemlig god energi, og en god start på dagen til, fordi jeg skulle svømme - ja, du hørte rigtigt; Svømme! Det er sådan, at når man er studerende ved SDU(i Odense forstås), er der en svømmehal man må benytte gratis, når den ikke er optaget af de idrætsstuderende. Og efter mit knæ begyndte at gøre vrøvl, besluttede jeg mig jo for, at svømning måtte være min bedste mulighed for at få mig rørt.
Så er problemet bare, at jeg er bange for fællesbade. Sådan rigtigt bange. Jeg har et skidt(læs horribelt) forhold til min egen krop, og det er altså lidt af et problem, og det har også været grunden til, at jeg ikke har benyttet muligheden før nu.
Men da jeg så kom derover, opdagede jeg sørme, at der var en lille bås, så man kan slippe for fællesbad - og så går det hele jo op i en højere enhed!
Og gud, hvor var det skønt at svømme! Jeg er ikke særligt god til det, men jeg elsker det. Jeg svømmede 25 baner á 50 meter, så det er jo også ganske pænt, synes jeg :-)

Nå, nu til opskriften:

Boller i karry (for os svarede det til 4 portioner)


Boller

Det skal du bruge:

400 gram hakket svinekød
1 løg
1 æg
½ dl mælk eller fløde
6 måleskeer HUSK(2 spsk)
Salt og peber og andre ønskede krydderier
1 buillionterning

Sådan gør du:

Hak eller riv løg og bland alle ingredienser undtagen buillionterningen sammen i en skål og rør godt. Lad farsen hvile i 5 minutter, og rul så den ønskede størrelse boller. Kog dem derefter i 8-10 minutter i en gryde med vand og buillionterning.

Sovs

Det skal du bruge:

100 gram smør
et halvt æble
100 gram squash
1 løg
4 spsk karry
evt. 1-2 spsk spiseskeer spidskommen
2,5 dl buillion-kogevand
2,5 dl fløde
200 gram flødeost

Svits squash, æble og løg i smør, sammen med karry og spidskommen. Når det er mørt, hældes bullionvand i, og det blendes med stavblender. Det koges herefter op, og fløde og flødeost tilsættes, og så skal det koges igennem i omkring 10 minutter så det "jævner" og tykner. Herefter tilsættes bollerne, og når de er varmet igennem, er det klar til servering :-)

Tip: Vi spiste det med fint revet hvidkål(revet i foodprocessoren), og det smagte virkelig godt. Min mand havde været ret bekymret for om risene ville mangle, men det gjorde de slet ikke. Altså, ris er jo bare fyldstof IMO, så jeg har aldrig været stor fan alligevel ;-)

Det er virkelig en nem og lækker ret, og det er slet, slet ikke sidste gang vi laver den :-)


Etiketter: , ,