Mål for ugen

Godmorgen i blogland :-)

I dag er jeg vågnet, til dejligt solskinsvejr, og med okay meget energi. Det er en skøn følelse, som jeg har savnet meget de sidste par uger.
Nå, men jeg har tænkt over nogle ting de sidste par dage. Der er nemlig sket det, at jeg er kommet ind i en spiral, der er rigtig dårlig for mig, nemlig 'kulhydrat-spiralen'. Og jeg kan mærke, at den ikke gør mig godt. Det er ikke fordi jeg bader i Haribo og cola, nej, det er faktisk mere brødet der er synderen. Forleden dag havde jeg tømmermænd, og endte med at spise en hel pizza, lavet af hvidt, intetsigende brød. Lørdag drak jeg masser af sukkerholdige drinks på min bytur, og endte byturen med pizza. Og i går spiste jeg både chips og popcorn. Jeg prøvede hele tiden, at holde mig fra mandens chips, og lavede endda popcorn, fordi jeg synes det er et sundere alternativ - men lige lidt hjalp det. Chipsene var simpelthen for stor en fristelse. Men der er simpelten mange klamme ting i chips - bare for at nævne nogen af dem:
1. Der er sukker
2. Der er fritterede kartofler - altså stivelse badet i dårlige fedtstoffer
3. Der er gærekstrakt, som kan dække over MSG. Og jeg vil altså ikke spise MSG. Sådan virkelig ikke.

Kulhydratspiralen har altså sit tag i mig, men det skal være slut. Eftersom jeg stadig er gået i undtagelsestilstand, vil jeg ikke sætte en masse urealistiske mål op for mig selv, som jeg alligevel ikke kan holde. Men! Jeg vil ud af den spiral, og det skal ugen altså bruges på. Udover en påskefrokost på torsdag, som vist bliver nogenlunde LCHF venlig, skal der ikke ske det helt vilde, og det er nok meget godt - jeg har vist også været vild nok på det sidste, så lidt tid herhjemme, uden tømmermænd, er nok ikke en skidt idé ;-)

Men hvordan er det lige, at man gør det der, med at komme ud af spiralen? Jo, først og fremmest, så spiser man sig mæt, sådan rigtig mæt, i al den almindelige mad. Allerede her, er man et langt skridt foran. Masser af fedt og masser af grønt helt fra morgenstunden.
Jeg vil jo stadig gerne holde den periodiske faste, hvor jeg kun spiser fra 10-18, men lige i denne uge, bliver det sekundært. Det vigtigste er mætheden, så jeg ikke falder i nogen fælder.
Derudover vil jeg få forberedt nogle LCHF-snacks såsom snickers og fudge. De to snacks indeholder nemlig så meget dejlig fedt, at jeg ikke kan overspise i dem i hvert fald ikke uden at få kvalme.
Og så kan de jo stå fint i køleskabet, indtil trangen kommer - for så er de jo et fantastisk alternativ. Man skal jo ikke tage fejl, det er kaloriebomber, af en anden verden. Men når målet ikke er vægttab, men velvære, så er de faktisk helt på sin plads.
Nå ja, udover det, skal der vist ikke ske så meget. Jeg vil gerne få dyrket lidt stille motion, i form af gåture, hulahopring og svømning, hvis overskuddet er der. Nu ser vi - fokus i denne uge, er at komme ud af kulhydratspiralen, og så er det andet sekundært. Jeg vil opdatere jer løbende, på hvordan det går med det :-)

Har du i øvrigt set 'Hungry for change' filmen? Ellers kan den ses gratis indtil d. 31, og den er altså god. Sådan virkelig god! Jeg har fået set halvdelen, og glæder mig som et lille barn, til at se den sidste halvdel senere!

Etiketter: , ,