Dagens energiprocentfordeling

Energiprocentfordeling er et ret langt ord, hva'? ;-)

Nå, men som lovet vil jeg komme med et lille overblik over min energifordeling i dag.

Protein: 75 gram/16%
Kulhydrat: 49 gram/10%
Fedt: 154 gram/74%

Fedtet endte på en lidt lavere procent, end jeg gerne vil opnå, og kulhydraten lidt for høj. Det hænger ganske enkelt sammen med, at jeg var på bazaren i søndags, hvor jeg købte jordbær, ananas og mango - og det smager bare SÅ dejligt. Det er en meget begrænset mængde jeg har indtaget, men det tæller altså godt op i regnskabet - især de eksotiske frugter er lidt af en synder her ;-)

Kalorierne er jeg ikke selv specielt interesserede i, men for dem der skulle være det, kan jeg fortælle at jeg har indtaget omkring 2050 kcal, og forbrændt ekstra 750 igennem motion(det er ret højt ift. hvad jeg normalt præsterer på én dag, så det giver måske ikke helt et reelt billede) - og det giver en balance på omkring 1300 kcal.
1300 kcal synes jeg er lige i underkanten, men jeg har været utroligt mæt hele dagen igennem, så jeg følger bare mavefornemmelsen - sådan helt bogstaveligt ;-)

Ideelt set, vil jeg gerne under 40 gram kulhydrat om dagen, og op på 80% fedt. Men det kommer. Indtil videre fortsætter jeg med at tælle, fordi jeg synes procentfordelingen er utroligt interessant og sigende. Jeg nægter at kigge på tallet i løbet af dagen, for jeg gider simpelthen ikke at gå op i det. Det rager mig egentlig en papand om jeg indtager 2000 eller 1200 kcal, så længe jeg er mæt og har et stabilt blodsukker, så er jeg godt tilfreds, uanset hvor mange kalorier det så har krævet.

Og i dag har maden holdt mig mæt hele dagen, så jeg er godt tilfreds med både det, og min indsats på motionssiden. Super dejlig dag! :-)

Etiketter: , ,