Ketose

Jane fra Madbanditten skrev i dag om sine tre forårsudfordringer, og udfordrede os læsere, til at fortælle hvad vores er. Og her kommer altså lidt om mit seneste projekt.

Den sidste måneds tid eller sådan noget, har man over hos Louise fra Sukkersensitiv kunnet følge med i hendes ketose projekt - og det er altså spændende. Hvad ketose helt præcist er, vil jeg ikke kaste mig ud i en forklaring om, for du kan læse det lige her, og det er en meget bedre forklaring, end jeg selv ville kunne give. Her de sidste par uger har Lørna så også været i gang, og det er bare så inspirerende at læse om. Det jeg synes er det aller mest spændende, er at jeg kan mærke i det de skriver, at deres energi og glæde er meget større end den var før. Og hvem vil ikke gerne have energi og være super glad? ;-)

Derfor har jeg i noget tid nu, gået og tænkt lidt over det. Tiden er bestemt ikke til, at jeg investerer i hverken måleapparat eller sticks - men derfor kan man jo godt afprøve kosten, og se hvordan det føles. Men jeg synes det er lidt svært, for det betyder, at man skal give afkald på en masse grønsager - og damn, hvor jeg bare elsker mine grønsager ;-) Selvfølgelig er der plads til noget, men det er mest i bladgrønt afdelingen, og jeg er bange for, at det vil blive for ensformigt for mig.

Men hvad så med en gylden mellemvej? Hvor der er plads til alle ovenjordsgrønsager, i lige præcis den mængde jeg ønsker, en lidt mindre mængde protein end hvad jeg indtager nu, og så bare masser af fedt. Det er faktisk lige netop det, jeg har sat mig for. Og i dag er min første dag med det! Indtil videre er der hverken hovedpine, kvalme eller noget lignende, men det er jo egentligt også kun proteinen der er skruet ned for, og fedtet der er skruet op for. Ikke den helt store ændring egentligt :-)

Jeg har downloadet et program til at tælle kalorier med, så jeg kan få styr på hvor meget fedt der egentligt skal til, og samtidig lige kan få en ca. ide om mængden af mad pr. dag. Jeg har nemlig lidt på fornemmelsen, at jeg spiser for meget. Så nu tager jeg et par dage, hvor jeg lige får styr på det, men også kun et par dage. Jeg går ikke ind for kalorietælling i en livsstil, især ikke, fordi jeg på egen krop har mærket, hvor afhængig man kan blive af det. Så det er udelukkende for at få et overblik, og jeg kører i hvert fald lige weekenden over med det, og efter det ser jeg.

I dag har jeg indtil videre spist:
Morgen: En grønsagsjuice af seller, citron og ingefær med en spiseskefuld macademiaolie, et kogt æg med en klat mayo og en lille portion chiagrød

Formiddag: 30 gram macademianødder og en kop te med kokosolie

Frokost: En omelet af 1 æg og lidt fløde, stegt i rigeligt smør og med spinat og champignon.

Til aftensmad skal vi have spinat og champignon med fløde og koteletter. I eftermiddag skal jeg jo nok have en lille snack, da det mest optimale vist er fem små måltider. Om det bliver nødder, flæskesvær eller the med kokosolie, det ved jeg endnu ikke. Og jeg vil kun have det, hvis jeg har behov for det.

Etiketter: , ,