Candida

I går så jeg på Instagram, at en af de svenske lchf'ere havde testet sig selv for candida, som er en lille svamp der sidder i tarmen, og kan forårsage alle mulige problemer(læs mere om det her). Jeg har en gang læst en del om candida, men var helt kommet fra det igen, og jeg havde faktisk glemt, at det eksisterede. Men hendes test gjorde mig nysgerrig, så jeg gik ind og læste om det - og hold nu op, hvor kan jeg bare sige tjek til mange af symptomerne, deriblandt psoriasis udbrud og allergi, som er mine største problemer helbredsmæssigt(i hvert fald fysisk).
Derfor besluttede jeg mig for at teste det, og det har jeg gjort her til morgen. Resultatet er lysende klart; jeg har en candida svamp, og det skal der gøres noget ved. Man tester det, ved at spytte i en glas rent vand om morgenen, inden man har spist eller drukket. Hvis spyttet trækker sporer, laver små kugler i glasset eller ligger sig som et slimlag i bunden, så har man højst sandsynligt candida. Jeg vil skåne jer for billederne, for det er ret nasty, men der er ingen tvivl: Jeg har den. Min mand havde også en smule af den, men ingenting i sammenligning med mit glas. Det så pænt ulækkert ud.

Her på det sidste har jeg været lidt for lempelig med brød, og samtidig er mit psoriasis blevet værre. Tilfælde? I think not. Jeg tror jeg har en lille grim svamp siddende i mig, som sidder og skriger på gærede ting, som kan fodre den, såsom brød og rødvin(alkohol generelt).

Det kan tage fra 1-3 måneder at slippe af med svampen, så derfor skal jeg til at være mere striks. Jeg vil, fra dags dato, ikke drikke alkohol de næste tre måneder. Jeg vil undgå brød, i så vid udstrækning som overhovedet muligt, og så fortsætter jeg den gode stil, uden sukker(det er min 13. sukkerfri dag i dag).
Jeg satser på de tre måneder, og det vil sige d. 20. august er slut datoen. Jeg vil både teste efter 1 og 2 måneder også, og hvis den er væk inden, er det naturligvis bare skønt. Til den tid er mine cravings efter brød og sukker nok også helt væk, og livet uden, ville bare være en dejlig vane - håber jeg ;-)

Jeg vil gøre en undtagelse med alkohol, nemlig d. 26 juli, hvor jeg skal til grøn koncert. Udover det, vil jeg forsøge at være 100% afholden. Og når svampen så er væk, vil jeg forsøge at lade det komme ind i billedet igen, men ikke så hyppigt som hidtil.


Det er spændende, med en ny udfordring, dog er der et par ting, som bliver en kæmpe, kæmpe udfordring! Nemlig at jeg heller ikke må spise chokolade - i hvert fald ikke, hvis det har det mindste indhold af sukker - og heller ingen frugt. Det synes jeg er ret svært, for hvad gør man så, når man trænger til noget ekstra sødt/lækkert? Min plan er is! Jeg skal simpelthen lave is, når det er snack tid. Men ellers vil jeg også se det, som en god mulighed for at arbejde med mit snack-gen.

Nå, men jeg vil selvfølgelig som sædvanligt, opdatere om hvordan processen skrider frem. Jeg sidder dog stadig midt i eksamensræset, så I må bære over med, at der nogen gang går lidt længe i mellem .opdateringerne.

Etiketter: , , ,