I dag er det min mors fødselsdag, og jeg er jo som bekendt på besøg hos hende i Jylland. Når min mor har fødselsdag, har det altid været en tradition at vi spiser danske jordbær, og fordi jeg længe har villet afprøve en low(er) carb jordbærkage, var det i dag den version vi spiste jordbærrene i.
Jeg havde taget nogle af mine specialvarer med hjemmefra, og tog udgangspunkt i Janes kokosmuffins til min bund. Jeg nåede selvfølgelig ikke at få taget billede af kagen, da den var hel, men her er der lidt glimt:
Jordbærkage
Pynt
En pakke jordbær
Vaniljecreme
3 dl fløde
3 tsk vaniljepulver
2-3 tsk sukrin gold
3 æggeblommer
3-4 blade husblas
Udblød husblas i koldt vand, i mens du pisker fløden stiv. Når fløden er stiv, piskes æggeblommer, sødning og vaniljepulver i. Herefter varmes husblasen over vandbad, og røres i crememassen. Når du har rørt godt, stilles den på køl i to timer, eller bare indtil den er blevet stiv.
Bund
4 æg
1 dl piskefløde
75 gram smeltet smør
3-4 spsk sukrin gold
1 tsk vaniljepulver
1 dl fiberrigt kokosmel
1 dl almindeligt kokosmel
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
Pisk æg, sødning og fløde sammen til en luftig masse, og pisk derefter det smeltede smør i. Rør i en anden skål de tørre ingredienser sammen, og bland det hele sammen. Rør godt rundt, og lad så fibrene suge væske til sig 5-10 minutter. Fordel herefter dejen i en smurt springform, og bag i ovnen i 10-15 minutter.
Når bunden er kølet af, og vaniljecremen er blevet stiv, fordeles cremen ovenpå bunden. Herefter skæres jordbærrene i halve, og puttes ovenpå kagen. Herefter serveres kagen straks, eller stilles på køl til servering.Etiketter: depression, LC, LCHF, LowcarbHighfat, Opskrifter, tungsind, vinterdepression, Weightloss