Jorbærkage uden mel og sukker

I dag er det min mors fødselsdag, og jeg er jo som bekendt på besøg hos hende i Jylland. Når min mor har fødselsdag, har det altid været en tradition at vi spiser danske jordbær, og fordi jeg længe har villet afprøve en low(er) carb jordbærkage, var det i dag den version vi spiste jordbærrene i.
Jeg havde taget nogle af mine specialvarer med hjemmefra, og tog udgangspunkt i Janes kokosmuffins til min bund. Jeg nåede selvfølgelig ikke at få taget billede af kagen, da den var hel, men her er der lidt glimt:


Jordbærkage


Pynt

En pakke jordbær

Vaniljecreme

3 dl fløde
3 tsk vaniljepulver
2-3 tsk sukrin gold
3 æggeblommer
3-4 blade husblas

Udblød husblas i koldt vand, i mens du pisker fløden stiv. Når fløden er stiv, piskes æggeblommer, sødning og vaniljepulver i. Herefter varmes husblasen over vandbad, og røres i crememassen. Når du har rørt godt, stilles den på køl i to timer, eller bare indtil den er blevet stiv.

Bund

4 æg
1 dl piskefløde
75 gram smeltet smør
3-4 spsk sukrin gold
1 tsk vaniljepulver
1 dl fiberrigt kokosmel
1 dl almindeligt kokosmel

Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
Pisk æg, sødning og fløde sammen til en luftig masse, og pisk derefter det smeltede smør i. Rør i en anden skål de tørre ingredienser sammen, og bland det hele sammen. Rør godt rundt, og lad så fibrene suge væske til sig 5-10 minutter. Fordel herefter dejen i en smurt springform, og bag i ovnen i 10-15 minutter.

Når bunden er kølet af, og vaniljecremen er blevet stiv, fordeles cremen ovenpå bunden. Herefter skæres jordbærrene i halve, og puttes ovenpå kagen. Herefter serveres kagen straks, eller stilles på køl til servering.

Etiketter: , , , , , , ,