Lidt om min juicefaste

I lørdags skrev jeg dette indlæg om juice-faste. Jeg skrev, at jeg ville begynde søndag(i går), og at jeg ville gøre det i tre dage. Jeg kan starte med at afsløre, at det ikke kom til at ske. Og nu vil jeg fortælle lidt om hvordan min dag i går så ud, og hvorfor det ikke gik alligevel.

Min dag startede sådan set rigtig fint. Jeg fik lavet en super lækker juice af en masse forskellig grønt, lidt jordbær og nogle gulerødder. Da den var drukket, havde jeg det ret formidabelt, og følte absolut ingen sult. Jeg lagde mig til rette på sofaen, med den bærbare i skødet, og besluttede mig for at se filmen 'Fat, sick and nearly dead', som er en en dokumentar om, og af, Joe Cross, som tabte sig 50 kg og ko af med en autoimmun sygdom, ved at juicefaste i 60 dage, og derefter fortsætte med at reboote sit system med juicefaste fra tid til anden. Den var virkelig, virkelig inspirerende, og jeg var helt oppe at køre, da jeg havde set den. Derfor besluttede jeg mig for en gåtur/løbetur/tur i skoven. Jeg tog derfor passende tøj på, og ud med mig. Jeg startede med at løbe, og jeg blev virkelig, virkelig overrasket over, hvor langt jeg havde energi til at løbe.
Det eneste der stoppede mig, var smerte i skinnebenene(mere om dette i et andet indlæg), så til sidst måtte jeg sænke farten, og gå i stedet. Og det gik forrrygende - lige indtil det ikke gjorde. For pludselig blev jeg virkelig, virkelig svimmel. Som i sorte-pletter-for-øjnene-svimmel. Så jeg satte farten yderligere ned, vendte om, og begyndte at går hjemad i stedet.
På vejen hjem fik jeg det værre, og værre. Jeg begyndte at få brækfornemmelser, på den måde, at man laver refleksen med halsen, men der kommer ikke noget - I ved godt, hvad jeg taler om, ikke?
Heldigvis var der ikke så langt hjem, og jeg trøstede mig selv med, at jeg bare skulle hjem og have en juice, og lidt chia-gel, og så ville alt være fint igen.
Da jeg så kom hjem, og fik lavet juicen, kunne jeg simpelthen ikke få den ned. Den smagte utroligt grimt. Det sjove er bare, at jeg har lavet netop den juice en million gange, og jeg plejer at slupre den i mig som slik. Men lige pludselig, så kunne jeg bare ikke klare den. Og jeg kunne ikke få chia-gelen ned, for den synes jeg pludselig også var utroligt ulækker.
Nå, men jeg drak altså det meste af juicen, for jeg ville ikke give op. Jeg fik det værre og værre, men jeg vidste jo godt den første dag ville være hård, så jeg prøvede at slå det hen.
Da jeg så lå sikkert på sofaen igen, og var begyndt at se en serie på netflix, brød jeg pludselig ud i meget spontan gråd. Jeg blev simpelthen overvældet, og kunne slet ikke styre det. Jeg var SÅ sulten, og min krop gik fuldstændig i forsvar, og i SPIS-ELLER-DØ-MODE. Så jeg spiste. Jeg gik ud i køkkenet, tog et stykke rugbrød fra skabet og smurte en hurtig klat leverpostej på, og kastede det i hovedet. Og efter det blev min krop helt rolig igen, og jeg besluttede mig for, at juicefaste, nok ikke er noget for mig endnu.

Men hvad skete der egentligt: 

Jo, det har jeg jo også selv lagt en del tanker i. Mit bedste bud er, at jeg simpelthen ikke er klar. Jeg er ikke et sted, hvor min krop kan håndtere sult-følelsen. Jeg har jo haft en mega stresset eksamensperiode, og kroppen kan ikke rigtigt kende forskel på forskellige stresstyper. Så når jeg hele eksamensperioden har overspist i hurtige kulhydrater, og jeg så pludselig synes, at nu skal vi prøve at juicefaste, så tror den jo jeg sulter. Det er klart. Og det var måske også lidt naivt, at tro jeg var klar.
Jeg er stadig mega hooked på ideen, og kunne godt tænke mig at afprøve en længere faste periode på et tidspunkt. Men det bliver ikke lige nu. Lige nu, vil jeg slappe af, give min krop ro og ikke mindst næring.
Og så vil jeg bare gerne sige undskyld til min krop, for at være så dårlig til at lytte til den!


I morgen drager jeg til Jylland, for at besøge min mor. Det bliver nok ikke rigtigt til blogging derovre fra, så I må følge med på Instagram :-)

Etiketter: , , ,