Lidt om dagen i dag og om saltede mandler

I dag kom jeg ud på en lille bitte løbetur igen. Mit ben var godt nok stadig mærkeligt da jeg vågnede i morges, men jeg tog chancen - det skulle jeg så ikke have gjort, for nu gør det bare mere ondt. Øv altså! Nå, men jeg må jo tage mig sammen, og holde det i ro. Det er bare skide svært, når jeg gerne vil træne og også være ude i det gode vejr! Men jeg skal arbejde på fredag, på en opgave hvor jeg skal stå op i 6 stive timer, og det bliver mit ben jo nødt til at være klar til - så ro må der til!

Fordi benet har gjort ondt, har jeg haft en meget stille og rolig dag. Jeg har skiftet lidt mellem vores to altaner. Vi er så heldige, at der er sol på den ene om formiddagen, og på den anden om eftermiddagen, og lige over middag er der en times tid, hvor der er skygge begge steder. Det er virkelig en god ordning altså. Jeg har set hungry for change, og fået læst en smule, og bare taget den med ro :-)

Her i eftermiddag besluttede jeg mig så for, at få lavet en frisk portion saltede mandler. Det er nemlig den ultimative yndlingssnack herhjemme lige pt, og portionen i dag, gav jeg et twist af citron og chili.
Jeg har egentligt ikke haft fidus til saltede mandler tidligere, men jeg skal lige love for, at de på det sidste har vundet indpas. Det er underligt, som ens smagsløg kan ændre sig, ikke? Og nu hvor jeg er i sukker/kulhydratafvænning igen(Som i øvrigt går skide godt!), så er det faktisk den perfekte snack, fordi man jo har brug for ekstra salt, når man dropper de hurtige kulhydrater. Det er rent win-win.
Mandler er en af mine foretrukne nødder, men man skal dog lige være opmærksom på kulhydratindholdet, specielt når man skal tabe sig. I perioder hvor mit blodsukker er stabilt, og jeg kører periodisk faste, kan en håndfuld mandler og en kop kaffe/the med kokosolie dog udgøre en hel frokost for mig, så de er stadig velkomne i varmen, selvom de skal begrænses.

Nå, men here goes. Det er vel ikke så meget en opskrift, som det bare er en guide:


Saltede mandler med twist af citron og chili


Det skal du bruge:

400 gram mandler
4 dl vand
4 spsk havsalt(evt. flagesalt)
1 spsk stødt chili
Saft af en halv (lille) øko citron


Sådan gør du:

Tænd ovnen på 150 grader(ikke varmluft).
Put alle ingredienser på panden, skru helt op for varmen, og lad vandet koge væk, mens du en gang i mellem rører. Vær især opmærksom på at røre til sidst, når vandet er ved at være væk. Det tager vel omkring 10 minutter i det hele.
Herefter fordeles mandlerne på en bageplade med papir, og sættes i den forvarmede ovn i 20-25 minutter. Lad de køle helt af, så de er sprøde og lækre. Bon appetit!

Etiketter: , , ,