5:2 diæten

Med mindre man lever under en sten, kan man næsten ikke have undgået, at høre om 5:2 diæten. Selv jeg, som ikke har tv (eller jo, jeg har et tv, men betaler ikke for tv-signal, og ser derfor selvsagt ikke tv-programmer),  og som ikke hører radio eller læser avis, har hørt en hel del om det.
Af bloggere der taler om det, har jeg læst med både hos Sukkersensitiv aka Louise, Jane aka Madbanditten og Tatjana, som alle har skrevet om det og/eller testet konceptet.
        Selv har jeg i længere tid forholdt mig temmelig kritisk til det. Det betragter jeg som en af mine bedre egenskaber; Jeg er virkelig kritisk overfor nye trends, men jeg dømmer ikke noget ude, før jeg har undersøgt(meget!!!) om emnet. Det tog mig jo faktisk over et halvt års research, før jeg kastede mig ud i LCHF for en uge, for næsten et år siden. Og det samme gælder så, for denne 5:2 faste. Jeg har hørt om den for længe, længe siden, men nu hvor bogen er udkommet på dansk, er det jo über-hypet, og alle taler om det.
          Min største kritik gik egentligt på, at det hedder noget med diæt. Det leder mine tanker hen på slankekure ala Nupo, som alligevel aldrig virker, fordi man tager meget og hurtigt på igen, så snart man går over til normal kost igen. Denne kritik blev ret hurtigt gjort til skamme, fordi bogen jo netop opfordrer til, at man fortsætter fasten resten af sit liv, men går over til 6:1 faste, når man har opnået sit vægttab(jeg har ikke selv læst bogen, men det er hvad jeg har læst mig frem til rundt omkring, at bogen opfordrer til.).
          Hernæst har jeg kritikpunkter der både handler om legalisering af udsultning som en slankemetode(Denne tager jeg op en anden god gang) samt at der findes flere artikler på nettet, hvor der videnskabeligt belyses, at det for mange kvinder vil være usundt at faste. Til det sidste må jeg sige, at jeg jo allerede har eksperimenteret en del med 16/8 faste, med utroligt gode resultater og velvære som resultat, og derfor tør jeg godt kaste mig ud i yderligere fastemetoder. Jeg bilder mig selv ind, at jeg kender min krop så godt, at jeg ved hvornår den siger fra.
       Som I nok har regnet ud nu, har jeg faktisk kastet mig ud i fasten. Og hvorfor har jeg så det? Jo, det har jeg, fordi jeg som altid er på jagt efter en måde, at komme af med min psoriasis på. Og jeg har hørt og læst om folk, der har fastet sig ud af sin psoriasis(eller rettere symptomerne deraf) med 5:2 faste. Og der er det så, at jeg begynder at spidse ører. Jeg lægger al kritik til side, og så bliver jeg i stedet utroligt interesseret i at afprøve det på egen krop. På det sidste har jeg alligevel haft mange dage, hvor appetitten har været lille, så hvorfor ikke forsøge? De af jer, der har læst med i længere tid, eller endda kender mig, ved også, at jeg vil gå meget langt for, at slippe af med mit psoriasis. Og det her bliver endnu et forsøg. Hvis jeg stadig er ved godt mod i aften, og min krop har det fint, så tror jeg umiddelbart, at jeg vil give det en måneds tid, og se hvor det bærer mig hen.
          Jeg er så priviligeret, at jeg mange dage i dette semester, kun skal møde på uni to timer om dagen, hvilket vil sige, at jeg ikke en gang behøver morgenmad inden jeg skal afsted, og derfor harmonerer det faktisk virkelig godt med 5:2 fasten på nogen af de dage.

I dag er min første fastedag, og jeg vil komme med en statusrapport enten i aften eller i morgen. Stay tuned!

Etiketter: , , ,