Bullet proof coffee

Jeg er normalt ikke fan af måltidserstatninger, jeg mener, hvorfor ikke bare spise et rigtigt måltid mad, i stedet for de hurtige løsninger? I øvrigt leder flydende mad-løsninger mine tanker hen på Nupo, og det er IMO skabt af satan selv!

Anyways, så er det sådan, at jeg for første gang i dag, alligevel kastede mig ud i en bullet proof coffee, som kort fortalt, er kaffe med fedt - og rigeligt af det. Min er en noget mere light(uff, det ord) version, da jeg kun har 20 gram fedt i. Andre bruger op til 80-100 gram smør og kokosolie oveni også. Det synes jeg måske lige er at stramme den - og så er jeg i øvrigt ret sikker på, at min mand ikke ville se mere til mig den dag, fordi toilettet ville være min nye bedste ven. Hvis I forstår sådan en lille én ;-)

Grunden til, jeg besluttede mig for at afprøve den er, at jeg de sidste par dage har haft et "hul" i maven. Jeg har spist, og spist, og spist, uden at føle nogen form for mæthed. Så derfor tænkte jeg, at det måtte være tid, til at bringe det tunge skyts frem, og få et "måltid" (næsten) kun bestående af fedt. Og ved I hvad? Det hjalp. Og det er rart.
Mit "hul" i maven hænger nok sammen med, at jeg har været temmelig liberal på kulhydratfronten, og min mad i høj grad har været præget af græsk yoghurt, kerneknækbrød og sukkerfri marmelader sødet med æblesaft. Det bliver alligevel en del kulhydrater. Det hjalp i den første uges tid af min afvænning, for der kom jeg alligevel lige fra en meget high carb kost, hvor der ikke skal så meget til, før man føler sig mæt. Men nu kan jeg godt mærke, at der skal strammes lidt op, hvis jeg fortsat skal mærke mætheden.

Men nu får I altså min version af BPC, og så vil jeg lade det være op til den enkelte, hvor tit det skal bruges. Det vil ikke blive særlig ofte herhjemme, kan jeg afsløre. Rigtig mad kommer stadig i første række :-)

Bullet Proof Coffee


Den skal du bruge

2,5 dl frisklavet kaffe
10 gram kokosolie(Jeg brugte den
uden smag)
10 gram smør
25 gram fløde
Evt. en teske kakaopulver, for at spice den op - det brugte jeg.

Sådan gør du

Blend hele moletjavsen og server!

Som sagt, så putter mange meget mere fedt i. Jeg synes denne mængde var passende, men det er op til den enkelte. Jeg kunne godt smage smørret, selvom det kun var 10 gram, og selvom jeg godt kan lide smør, så synes jeg næsten, at det er på grænsen til ulækkert på 80-100 gram :-p Til gengæld kunne jeg godt finde på at putte mere end 10 gram af kokosolien i, da det jo er den uden smag, så jeg lægger slet ikke mærke til den. 
Kokosolie har også en hulens masse gode egenskaber; Det sætter skub i forbrændingen, det er et rigtigt godt brændstof til kroppen, det er antibakterielt og så mætter det virkelig, virkelig godt. Jeg synes også det mætter meget bedre end smør. 

NB! Eftersom dette er en lille portion, ift dem med meget mere fedt, er det ikke sikkert, at det mætter i lige så lang tid, så hvis man har brug for det, kan man evt. drikke to. 

Etiketter: , , ,