Kokoscookies

Så har jeg vist fået arbejdet nok på mine kokoscookies til, at de er klar til at møde verden!
Hvis man forventer en sprød chocolate chip cookie ala dem med sukker og mel, så er det her nok ikke sagen. Men hvis man leder efter en slags kokoskiks, med en dejlig sødmen kombineret med god mæthed, så skal man blive.

Inden opskriften kommer på banen, vil jeg lige gøre opmærksom på, især for de nyere læsere der er kommet til, som ikke kender mig så godt endnu, at der er opdateret på mine faner; Både mine målsætninger og min vægttabstatistik har fået lidt mere fylde og nye informationer om mig, og hvor jeg er henne lige nu.

Og nu til den spændende del, ikke? Som jeg har skrevet en del om her den sidste uges tid, så er det altså ikke appetitten der fylder mest i mit liv lige nu - eller, det var det ikke, indtil jeg for et par dage siden blev ramt af voldsom PMS inkl. sukkertrang, som heldigvis er ved at være ovre igen ;-)
Nå, men det er altså i den manglende appetit, kokoscookiesne/kiksene kommer ind i billedet. Jeg har nemlig brugt dem om eftermiddagen, på de dage hvor jeg ikke har spist frokost, men alligevel er blevet sulten ved 16-tiden, hvor det er for tidligt at spise aftensmad(for mit vedkommende). Og jeg har spist dem med et godt lag smør, bare for at gøre dem endnu mere LCHF-venlige.
   Tricket er, at de faktisk er bedst kolde, lige fra køleskabet, og det er derfor, jeg kalder dem kiks. For cookies er jo lækre kager, der nydes bedst lune til kaffen. Men disse bliver meget mere faste, af at ryge i køleskabet natten over, og derefter kan der nemt smøres et godt lag smør på.

Kokoscookies



Det skal du bruge

100 gram blødt smør
2 spsk sødning eller tilsvarende - jeg brugte 2 spsk sukrin gold
1 spsk kokosolie
1 æg
2 spsk fløde
2,5 spsk kokosfibre
30 gram mørk chokolade(kan udelades)
2 spsk peanutbutter
1 tsk bagepulver

Sådan gør du

Opvarm ovenen på 180 grader varmluft.
Pisk med elpisker det bløde smør med sødning og kokosolie. Når massen er ensartet piskes æg, fløde, bagepulver og kokosfibre ligeledes i. Til sidst røres peanutbutter og chokolade i, og med fingrene formes cookies som sættes på en plade med bagepapir. Jeg fik 9 mellemstore ud af portionen, men det kan gøres efter smag og behag. 
De bages ca. 10 minutter, men hold øje med dem. De skal bare blive gyldne. Bon appetit!

NB! Fløden vil med fordel kunne udskiftes med kokosmælk, og chokoladen er en luksus, ikke en nødvendighed!

Etiketter: , , , , ,