Sparetips på LCHF

Okay, jeg ville ikke have fortalt dette, før om et par dage, men jeg kan altså ikke vente! Der er sket det helt fantastiske, at vi er blevet foræret en gave - en stor gave; Nemlig en rejse til London henover julen!!! Jeg SAVNER sådan at rejse, og har i øvrigt en stor drøm om, at opleve mit elskede London i juletiden - og nu er der altså nogle dejlige mennesker i mit liv, som har gjort den drøm til virkelighed! Vi skal være i London omkring 8 hele dage, med 9 overnatninger, og jeg glæder mig som et lille barn!

Nå, men som i faste læsere jo ved, så er jeg på SU, og min mand har ikke noget job, og har været ledig så længe, at han er en del af den berygtede akutpakke. Derfor er det altså småt med pengene, især nu, hvor vi går et nyt semester i møde, og der skal købes dyre, dyre studiebøger. Så nu skal vi altså til at spare lidt - de sidste mange måneder, har vi egentligt også skulle spare, og vi har gjort vores bedste, men jeg har jo kørt op og ned i den dyre sukker-rutsjebane, og der er desværre røget en del på den konto.

Men as we speek, er klokken jo over 12(midnat), og jeg går derfor ind i mit 18. døgn - og satser på at fortsætte heeeeeeelt indtil London turen - for helt ærligt, hvis en tur til London, ikke er motivation, hvad er så? Nu færre penge jeg bruger på sukker(forhåbentligt 0 kr.), des flere penge er der til sjov i London. Easy peasy.

Jeg har derfor også sammensat min egne LCHF sparetips til både studerende og andet godt folk. Dette er en basis-agtig liste, hvor man skærer alle luksustingene såsom brøderstatninger og guf ud - det vil som bonus betyde, at man højst sandsynligt også vil tabe sig(hurtigere), hvis man har brug for det. Here goes:

1. Hold en tøm-fryseren-måned. Vi får tit smidt både kød og rester i fryseren, men glemmer at få det spist. Man kan derfor holde en måned(eller hvor lang tid man nu har samlet mad til), hvor man spiser alt det man har i fryseren. For vores vedkommende vil det betyde, at vi i en hel måned(måske mere) kan lægge "alle" de penge, vi normalt bruger på kød til side, og bruge dem i London i stedet.

2. Gå back-to-basic. Spis grønt, kød og masser af fedt. Intet andet. (Okay, måske chokolade en gang i mellem ;-) )

3. Drop specialvarerne. Guf, kageerstatninger og brøderstatninger er lækre, men dyre. De er i øvrigt også dyre i kalorieregnskabet, så hvis målet er vægttab, vil det også gå bedre uden alle disse ting. Vi har naturligvis specialvarer på lager, som vi vil bruge af, men vi vil ikke købe nye.

4. Køb kun basisvarer i supermarkedet. Køb fløde, smør, mayo, æg, ost og grønt i supermarkedet - ingen svinkeærinder til spot-øko, for der ryger hurtigt luksusvarer i kurven.

5.Udnyt øko-dage i supermarkederne til, at få fyldt op på fedtfronten!

6. Vælg én, to eller tre luksusvarer, så det hele ikke bliver for surt! Jeg vælger kokosolie uden smag, fordi det gør underværker for min mave og min mæthed, og jeg kan ikke så godt lide at putte det med smag i min te. Derudover vælger jeg chokolade, men holder det til weekenderne.

Alt dette skal selvfølgelig passes ind til alles egne behov. Og det skal heller ikke blive surt! Men skal der spares, så skal der spares. Hver gang jeg har lyst til impulskøb, vil jeg se tøjbutikken Primark for mit indre øje, for hvis den skal besøges i London, så skal der altså være penge i banken!


Etiketter: , , , ,