Flæskesværspanerede karbonader med bagt græskar og fed dip

Sikke en lang overskrift, hva'? Nå, men det her med at flæskesværspanere, er vist en svensk tradition(indenfor LCHF, forstås), men jeg har først gjort bekendtskab med det i forbindelse med Janes bog, hvor hun har en opskrift på flæskesværspaneret kylling. Det har jeg lavet et par gange efterhånden, og jeg er kæmpe fan!
      Og det har ledt mine tanker hen på to af mine andre yndlingsretter: Karbonader og paneret flæsk! Flæsken har jeg stadig til gode, men karbonaderne lavede jeg i fredags, og de blev virkelig vellykkede. Vi spiste dem med bagt græskar, som egentligt ikke er LCHF, men jeg kan virkelig godt lide det, og derfor sniger det sig en gang i mellem ind i weekendmenuerne, hvor jeg accepterer en lidt mere liberal form :-) Og det er meget bedre stivelses- og kulhydratmæssigt end eksempelvis kartofler, som jeg også har en stor kærlighed til, men som er luget helt ud af min kost.


Jeg beklager, at billedet er absurd dårligt, men jeg var ret sulten ;-)

Karbonader med bagt græskar og fed dip


Det skal du bruge 


400 gram øko svinekød
75 gram flæskesvær uden fedtkant
2 æg
Salt og peber
Smør til stegning

Et halvt hokkaidogræskar
Olivenolie
Groft salt

3 spsk mayo
1½ spsk creme fraiche eller græsk yoghurt
Krydderier efter smag(Jeg brugte løgpulver, spidskommen, salt, paprika og chili - hvidløg ville have gjort sig godt)

Sådan gør du


Opvarm ovnen til 180 grader varmluft. Fjern kernerne fra græskarret, og skær det i både(med skræl). Læg bådene på en bageplade med papir og dryp olie på og drys med salt. Bages i ovnen i omkring 20-25 minutter. 
     I mens de bager, knuser du flæskesvær i blender, minihakker eller foodprocessor, til de er blevet fine som mel. Put i en dyb tallerken eller et fad, og bland salt og peber i. 
Pisk i en anden skål æggene sammen, og form nu 4 karbonader af kødet. Dyb karbonaderne i æg først, og så i flæskesvær. Herefter steges de på panden i rigeligt smør, indtil de er gyldne og gennemstegte. 
    I mens du steger kød, og græskarret passer sig selv, rører du dippen sammen, og herefter er det klar til servering. Bon appetit! Vi spiste en karbonade hver, og havde derfor rester til dagen efter, som vi spiste med blomkål/broccoli mos og smør - det kan også varmt anbefales :-)

NB! Nogen vender kødet i HUSK, inden den egentlige panering i æg og flæskesvær. Dette glemte jeg, men det skulle have en god effekt. 

God søndag til jer alle :-)

Etiketter: , , , ,