Jeg har trænet i dag

For et godt stykke tid siden, begyndte jeg at have et lille afsavn, til den tunge styrketræning jeg tidligere har dyrket i fitness.

        Som nogen af jer, der har kigget med i lang tid ved, så har jeg trænet i fitnesscenter, indtil nytår, hvor jeg opsagde mit fitnessabonnement. Det gjorde jeg af flere årsager, men hovedsageligt fordi, at det var blevet vinter, og mit tungsind gjorde, at jeg aldrig kom afsted grundet manglende overskud, hvilket i sidste ende førte en masse dårlig samvittighed og banken i hovedet med sig. Dertil var mit abonnement hos FitnessDK, og selvom jeg var glad for dem, var de for det første dyre, og for det andet, kunne det center jeg havde skiftet til efter vores flytning, slet ikke leve op til det center jeg kom fra. Summasumarum blev, at jeg opsagde mit abonnement, og købte nogle små hjemmetræningsting, selvom mit udvalg på den front, aldrig er blevet specielt stort.
            Men de sidste par måneder, har jeg altså savnet det. Ikke cardiodelen, men styrkedelen. Men helt ærligt, 200-300 kr i måneden for at styrketræne, når man er på SU? Og netop derfor, var det en meget glædelig nyhed, da SDU(hvor jeg er studerende) offentliggjorde, at de ville åbne et fitnesscenter her i september, og at det ville komme til at koste 89 kr pr måned. Jeg har dog været lidt lunken overfor det, da jeg havde forestillet mig et lille øv-rum med dårlige, gamle brugte maskiner, og ja, bare en lav standard generelt. Men da der så blev offentliggjort billeder, holdpan og beskrivelse af centret, ja, så blev jeg altså gjort til skamme; De har fået lavet et super skønt center, med masser af hold, crossfit område, gode cardiomaskiner og masser af styketræning. Og da jeg så det for et par uger siden, så besluttede jeg mig for, at det skulle være mit nye fitnesscenter. Problematikken med, ikke at komme afsted, er løst, fordi jeg jo skal på uni uanset hvad - det gør bare det hele meget mere ukompliceret, at det eneste jeg skal gøre, er at have en træningstaske med mig, når jeg tager på uni!

          Som sagt var det jo styrkedelen, jeg virkelig savnede ved træningen. Derfor havde jeg hjemmefra forberedt mig på, at cardio ville blive et helvede, og at jeg kun ville bruge det som opvarmning. Men så ved jeg ikke rigtigt hvad der skete. Da jeg stilte mig op på crosstraineren, som tidligere har været en af mine yndlingsmaskiner, så var det som om, min krop genkendte maskinen, og bød den velkommen som en gammel ven - ja, nu går der altså fuldstændig hippie i den, jeg ved det godt! Men jeg nød simpelthen tiden på crosstraineren helt vildt meget, selvom sveden drev af mig, og jeg næsten ikke kunne få vejret! Det havde jeg slet ikke set komme!
        Noget andet jeg ikke havde set komme var, at alle styrketræningsmaskinerne står i frit udsyn fra personalets disk. Og det er ikke det samme mærke af maskiner, som jeg er vant til, så jeg kan ikke finde ud af dem endnu. Og derfor blev det altså slet, slet ikke til så meget styrketræning, som jeg havde tænkt, fordi jeg virkelig ikke har lyst til at fremstå som om, jeg aldrig har trænet før. Jeg ved godt, at det er forfængeligt, og jeg bare skulle kaste mig ud i det, men nej. Heldigvis er det ikke personale i heleåbningstiden, så der skal nok blive rig mulighed for, at jeg kan få leget med maskinerne ;-)
      Jeg endte med noget fri styrketræning, en masse squats og i alt en halv times cardio. Og det var faktisk ret så skønt! Jeg tror, at det er et rigtigt fint tidspunkt, jeg er startet op på igen. Jeg har for første gang i hele mit liv, et afslappet forhold til mad, sult og vægttab. Selvom sidstnævnte stadig er et stort ønske, har jeg fundet fred med, at det går stille og roligt. Jeg er et sted i mit liv, hvor jeg for første gang favner mig selv, med alt hvad det indebærer af minus på overskudskontoen, vintertungsind og lignende, og jeg tror på, at jeg også kan favne mig selv, når jeg så ikke har overskud til, at komme afsted i fitnesscentret. For de perioder kommer, det ved jeg jo. Men alt i alt tror jeg altså, at jeg har taget en ret god beslutning, og jeg glæder mig faktisk allerede til, at træne igen på fredag :-)Etiketter: , , , , , , ,