Projekt ketose

Så er det vist ved, at være tid til, at jeg løfter sløret for, hvad jeg render fifler med mht. kosten lige for tiden.
I hele september måned, gik jeg og legede med tanken om, at få startet op på projekt-ketose, sådan for alvor. Men så besluttede jeg mig for, at jeg ville starte op med at træne igen, og jeg ville ikke tage munden for fuld, ved at have for mange bolde i luften på en gang, så det blev sat på standby.
Opstarten af træningen, og at få det ind i min rutine, var slet ikke så svært, som jeg havde regnet med. Min krop er vild med den tunge styrketræning, og jeg er virkelig glad for, at jeg tog det skridt, selvom det var lidt skræmmende for mig. 

Jeg har tidligere været i ketose, men uden at måle. Jeg kunne mærke det. Og jeg er ret sikker på, at jeg har været det af to omgange. Jeg er også ret sikker på, at jeg ikke skal suuuuuper langt ned i kulhydrat for at det sker. Men på det sidste har jeg været ret liberal, og har deslige spist (rigtigt)brød gennemsnitligt en gang i ugen - en slags 80/20 model, kan man sige. Det fungerer sådan set også fint, men jeg savner den skønne ketose tilstand, som jeg altså ikke kommer i med 80/20 modellen. 

Jeg gør det ikke med henblik på vægttab. Jeg har efterhånden lært, at jeg ikke kan bestemme, hvornår min krop giver slip på kiloene, og hvorfor. Det styrer den helt selv! Og for første gang i mit liv, har jeg et ganske afslappet forhold til det. Jeg holder stadig øje med både vægt og centimetre, men mest for erfaringens skyld. Vægttabet kommer, når det kommer. Jeg vil gerne komme med et eksempel på, at kroppen helt selv styrer showet
I slutningen af september/starten af oktober tabte jeg mig omkring to kilo lynhurtigt. I forrige uge, var de to kilo så på igen, men til gengæld fortsatte jeg med, at tabe mig i centimetre. Lige nu måler jeg mindre, end jeg gjorde i december sidste år - til gengæld vejede jeg 4 kg mindre i december sidste år. Det er underligt, ikke? Kroppen er virkelig en spøjs størrelse. 
Som sagt, så er det slet ikke noget, der kan få mig til at gå i panik længere. Jeg holder egentligt mest øje for erfaringens skyld, så jeg har noget at dele ud af. Jeg får nemlig en del mails omkring LCHF og vægttab, og i den sammenhæng er det godt, at kunne dele ud af egne erfaringer, men selvfølgelig også dem, jeg samler hos andre bloggere :-)

Men det var det der ketose-projekt vi kom fra!
Jeg købte mine sticks i onsdags. I mandags spiste jeg brød, men tirsdag og onsdag spise jeg full-blown LCHF. Det resulterede i, at jeg bonnede fuldstændig ud på mine sticks i går - min antagelse om, at jeg kommer nemt i ketose, kan vist siges, at være ret rigtig. Jeg er lidt i tvivl, om jeg kan stole på at jeg var SÅ meget i ketose, efter kun to dages striks LCHF, men ketose var jeg i:


Apoteket har givet mig nogle sticks, som jeg ikke er helt tilfreds med - de kan nemlig ikke fortælle mig, hvornår jeg er i optimal ketose(1,5-3) men har i stedet intervallerne 0,5-4, 4-10 og +10. Men de bedre sticks, som kan sige mere om den optimale ketose er på vej med posten, men kommer fra Amazon, og kan derfor være noget tid undervejs. Uanset hvad, synes de der sticks i hvert fald, at jeg var MEGET i ketose i går ;-)
Men men men - ingen god historie, uden et men, vel? Helt spontant udviklede aftenen i går sig til en rødvinsaften, og det betyder altså, at jeg er ude af ketosen igen. Samtidig åbner det dog op for, at jeg kan tage jer med på turen ind i ketosen igen, og det er jo ikke udpræget dårligt!
Jeg er spændt på, hvornår den bonner ud igen - her til morgen, var den naturligvis negativ.
Ideelt set, vil jeg gerne have blodketonmåleren fra Abott, men det koster 12,5 kr for hver gang man skal måle, og det er lige rigeligt til vores budget på hobbykontoen. Men jeg har ønsket mig den i fødselsdagsgave til december, så der er jo en mulighed for, at nogen(eksempelvis min kære mand) synes, at det her nørderi skal sponsoreres der ;-)
Indtil da så fortsætter jeg med urinsticks og opdaterer jer herom! Disse er meget små i det, men når de rigtige sticks kommer, klipper jeg dem halvt over - så er der nemlig til dobbelt så mange målinger, og de virker stadig upåklageligt af den grund, lader jeg mig fortælle. 

Etiketter: , , , ,