Skinketern i cremet og spicy peanutbuttersauce

De sidste par dage, hvor vinden har rusket i træerne, flere og flere blade ligger på jorden, i stedet for at hænge på træerne, gæstedynen er flyttet ind som fast inventar på sofaen og vi så småt er begyndt at sætte varme på, så har jeg sådan trængt til noget varmende comfort-food. Valget faldt egentligt lidt først på Janes kylling i peanutbutter fra hendes bog 'Spis dig mæt og glad', med da vi stadig er i gang med, at tømme ud i fryseren, blev jeg nødt til, at lave retten med svinekød i stedet - der er nemlig ikke mere kylling i fryseren. Hvis der er, har det i hvert fald forputtet sig. Og lad os være ærlige, med min ringe ordenssans, er der overvejende sandsynlighed for det. 
        Og apropos ringe ordenssans, så er mit pas væk. Sådan rigtigt væk. Jeg har endnu kasserne i kælderen til gode, men alt i lejligheden + pulterrum er gennemsøgt. Og er I klar over, at hvis man mister sit pas, så er det helt vildt alvorligt, og man skal indgive en erklæring og alt muligt? Det anede jeg ikke, men nogen kunne godt lige have sagt det, for så havde jeg da passet bedre på det!

Hvorom alting er, så var det jo noget med en opskrift ikke? For fordi jeg ikke havde kylling, var jeg nødt til, at blive lidt kreativ. Jeg opdagede også jeg ikke havde mere kokosmælk, så jeg skulle være endnu mere kreativ! Så her får I min egen tilpassede opskrift:

Skinketern i cremet og spicy peanutbuttersauceDet skal du bruge

600 gram skinketern(Kan erstattes med kylling)
2 tsk(med top) rød karrypasta
1 løg
5 dl fløde
5 spsk peanutbutter
1 stor spsk marscapone
2 tsk spidskommen
salt efter smag
Smør til stegning

Sådan gør du

Steg først skinketern på panden, til de er gennemstegt. Tag dem herefter af blusset. 
Smelt en god klat smør i en gryde, og tilsæt hakkede løg. De skal bare klares, ikke tage farve. Herfter tilsættes karrypastaen, og den skal så svitses igennem. 
Fløde, peanutbutter, marscapone og spidskommen tilsættes, og det koges igennem, til det bliver en cremet masse uden klumper af peanutbutter. 
Herefter tilsættes det stegte kød og der kan smages til mad salt og andre krydderier efter smag.
Retten er klar til at servere!

NB! Jeg serverede den med bønnefritter, men den kan i princippet serveres med alverdens grønsager. Fløden kan erstattes af kokosmælk. 

Etiketter: , , , ,