NB! Jeg har opdaget en fejl i opskriften, nemlig at jeg ikke har skrevet ost på. Det er hermed rettet, men vær opmærksom på dette, hvis du læste opskriften den dag den kom ud!
Efter jeg besluttede mig for, at lægge vægttabet på hylden, har jeg kunne invitere nogle ting ind i mit liv såsom flere brøderstatninger, mere kage, lidt rodfrugter og flere nødder som snacks.
Og netop min kærlighed til nødderne, har været grund til dette brød. Jeg elsker virkelig nødder, og derfor vil jeg meget hellere spise dem i sin rene form fremfor i et brød - og derfor ville jeg gerne lave et kernebrød uden nødder, som jo er en stor del af det originale stenalderbrød.
Og faktisk så fungerer det super godt! Det ændrer ikke specielt på kulhydratindholdet, så folk med ketose og vægttab for øje, skal jo stadig holde igen. Men for mig, så er det helt perfekt, at jeg kan spise et stykke brød til frokost, og nødder som aftensnack sammen med den mørke chokolade.
Jeg har taget udgangspunkt i denne opskrift, og ændret undervejs. Here goes:
Kernebrød uden nødder
-Start med, at opvarme ovnen til 160 grader(ikke varmluft)
Det skal du bruge
5 æg
½ dl olie(jeg brugte oliven, vælg en kvalitetsolie)
150 gram græskarkerner
100 gram hørfrø
200 gram solsikkekerner
200 gram sesamfrø
150 gram smagfuld ost
1 tsk salt
Sådan gør du
Tag 100 gram solsikkekerne og 100 gram sesamfrø fra og kværn det til mel i minihakker eller lignende.
Bland det i en skål med alle de andre kerner/frø og tilsæt ost, olie og salt.
Pisk i en skål for sig æggene sammen, og bland det i dejen.
Beklæd en rugbrødsform med bagepapir og hæld dejen heri.
Herefter skal det bages i 60-70 minutter og så er der brød for alle pengene!Etiketter: brød, brøderstatning, LCHF, morgenmad, Opskrifter