20 facts om mig

Glædelig 3. søndag i advent! Inspireret af Janes indlæg i dag, vil jeg i dag komme med 20 facts om mig selv :-)

1. Jeg læser dansk på SDU, og elsker det. Men jeg interesserer mig faktisk kun for litteratur og kunst generelt - hele medie- og sprogdelen siger mig ikke specielt meget, så jeg skal sluge nogle kameler. Specielt her til januar, hvor jeg skal sidde i 14 dage med en skriftlig opgave i faget 'sprog og kommunikation'.

2. Jeg kommer fra en socialt udsat familie, og er velsagtens det, man ville kalde en mønsterbryder.

3. Jeg vil gerne være forfatter. Ikke på bestseller-Jussi-Adler-Olsen-måden, men på den kunstneriske niche-agtige-måde, hvorigennem jeg gerne vil ændre (bare en lille smule i) verden. Jaja, man skal jo drømme, ikke?

4. Og apropos at ændre verden, så er jeg idealist til fingerspidserne. Nogen vil kalde det naivt - jeg vil kalde det, at stræbe efter det allerbedste, uanset om det er realistisk, at nå målet eller ej.

5. Jeg har været på slankekur siden jeg var 12. Indtil jeg kom i puberteten var jeg undervægtig, og har af flere gange været på fedekur. Men så begyndte jeg at tage på, og siden har min vægt svinget fra 65 til 90 kg. Det er først nu, i en alder af 24, og med en vægt på omkring de 70 kg, at jeg har indset, at jeg ikke bliver lykkelig af at tabe mig.

6. Jeg får virkelig nemt blå mærker, og specielt mine ben er altid både gule og blå. Den gang jeg var lille, blev jeg flere gange spurgt i skolen, om jeg blev slået derhjemme. Det gjorde jeg ikke - jeg var bare typen af pige der afskyede dukker, og elsker at klatre i træer. Jeg fik engang et kæmpe barbiehus i fødselsdagsgave, som min mor havde sparet sammen til i flere måneder - og så byttede jeg det til en racerbane.

7. Jeg fik huller i ørerne da jeg var 5 år gammel. Og jeg havde selv bedt om det. Jeg elsker øreringe, og har virkelig, virkelig mange, og ikke et eneste par er ægte. Og jo, jeg er bekymret for diverse allergier, men åbenbart ikke nok til, at stoppe med, at købe mine øreringe i H&M.

8. Jeg har haft ring i næsen. Jeg fik den da jeg var 15. Da jeg var 19 tabte jeg den i svømmehallen, og lod så hullet gro sammen. Nu bryder jeg mig egentligt ikke længere om piercinger.

9. Jeg mødte min mand da jeg var 19, og blev gift da jeg var 21. Jf. punkt to, så er jeg, som produkt af min ikke så rare barndom, en kæmpe tryghedsnarkoman. Og fra 1. dag jeg mødte min mand, var jeg overbevist om, at det var ham, jeg ville tilbringe mit liv med. Så da han gik på knæ sagde jeg ja, året efter blev vi gift, og jeg har ikke fortrudt det et sekund siden.

10. Jeg har ikke haft "den vilde ungdom", og min mand er min første rigtige kæreste. Jep, jeg har ikke været omkring. Jeg har aldrig haft behovet. Jeg har bare behov for tryghed, et stille og roligt liv, uden drama, men fyldt med kærlighed - så kedelig er jeg!

11. Dog elsker jeg, at gå i byen, og drikke mig fuld. Jeg elsker dog endnu mere, at komme fuld hjem, og putte mig ind til min mand, og vide, at jeg er tryg.

12. Jeg har haft 3 sabbatår, efter jeg blev student, og et inden jeg startede på HF. Jeg blev dog student lige da finanskrisen startede, og det var svært, at få et rigtigt job. Jeg endte med, at arbejde i hjemmeplejen, men fik aldrig tjent penge nok til, at tage ud og rejse. Nu er drømmen, at tage en jordomrejse med min mand en gang i fremtiden.

13. Jeg har gået på efterskole i to år, og det var to meget turbulente år. Samtidig har det rykket enormt meget i mig, og jeg sætter pris på både op- og nedture det bidrog med.

14. Jeg flyttede hjemmefra som 16-årig, den samme dag, jeg kom hjem fra efterskolen. På 2 år boede jeg på to forskellige værelser. Først et sted, hvor jeg ikke følte mig tryg. Senere i et fugtigt kælderværelse med svamp, hvor jeg til gengæld følte mig virkelig tryg. Efter det flyttede jeg hjem til min mor et halvt år, inden jeg fandt den lejlighed jeg boede i et års tid, inden jeg mødte min mand, og flyttede ind hos ham.

15. Jeg er vokset op i en lille landsby i Vestjylland der hedder Gørding. Senere flyttede jeg til Esbjerg, og har nu boet i Odense i 2½ år, hvor vi mest af alt er, fordi jeg læser her. Fremtiden byder forhåbentligt på København eller Århus.

16. Jeg har i en periode af mit liv været medlem af en frikirke. Jeg er nu erklæret ateist, og afskyr al religion.

17. Jeg kan ikke udholde tanken om, nogensinde at skulle have et rigtigt arbejde. Men hvis jeg skal, så skal det være indenfor litteratur og kunst, så jeg i det mindste arbejder med noget jeg kan lide.

18. Jeg ønsker ikke at få børn. Jeg har ganske enkelt ikke lyst, selvom jeg egentligt holder meget af børn. Jeg vil ikke ofre det, der skal ofres for at få børn, og jeg har ikke lyst til, at have ansvar for andre mennesker end mig selv - det hænger muligvis sammen med min barndom, hvor jeg har været en lille voksen, som det hedder. Jeg er kun 24, så jeg kan sagtens nå at ombestemme mig - men jeg har svært ved, at se det ske.

19. Jeg er meget sort/hvid og en kæmpe regelrytter. Jeg er meget enten eller, og jeg elsker regler og love. Ikke at jeg er enig i dem allesammen, men jeg mener ikke man kan bryde dem, bare fordi man er uenig. Jeg bliver ofte upopulær, når jeg siger til folk, der netop har fået en bøde, at de så skulle have overholdt reglerne. Jeg afskyr i øvrigt facebookgrupper og deslige, der advarer om fotovogne. Så la' da vær'!

20. Jeg har aldrig været på ferie med min familie. Til gengæld har jeg været i Israel 3 gange med min mor, en måned af gangen, sponsoreret af staten, fordi vi begge har psoriasis. Det tæller vel også for noget! På efterskolen nåede jeg til gengæld at være i Norgen, Berlin, Paris, Schweiz og Prag. Og med min mand har jeg været i London - og skal der til om 6 dage igen - Juhuuuu!!!!