Fiskefilet ala LCHF

Det er jo sådan med mig, at jeg ikke rigtigt spiser fisk. Jeg kan en gang i mellem lokke noget tunsalat med rigeligt mayo i mig selv, men det er ligesom også der grænsen går.
Det kommer sig af, at min mor ikke spiser fisk, og altid har rynket på næsen, når der var fisk i nærheden. Og det har jeg så desværre taget med mig. Heldigvis ved jeg, at det bare er derfor, og ikke fordi jeg har smagt en masse fisk, som jeg ikke kunne lide - det er ren og skær psykisk. Det gør det selvfølgelig ikke nemmere at bryde med det, men det gør det nemmere at arbejde med det. Det handler ikke om konsistens, men om lugt(og jo, frisk fisk lugter også!) - og tanken om, at have fisk inden i munden. 

Men jeg har altså besluttet mig for, at jeg skal lære, at spise fisk. Ikke meget fisk, vel? Men tænk engang, hvis jeg kan blive typen, der spiser fisk en gang i ugen eller sådan noget? Det gad jeg godt! Mest af alt fordi, jeg for tiden ikke tager mine fiskeolietabletter. Jeg har prøvet SÅ mange mærker, og de lover alle guld og grønne skove, men hver og én af dem, har alligevel givet mig fiskeopstød. Og der findes ikke noget mere klamt for en fiskehader, skulle jeg hilse at sige. 

Mit første forsøg udi fiskelavning blev flæskesværspanerede rødspættefiletter. Jeg husker svagt, at jeg som barn spise fiskefiletter- og pinde hos min farmor, så jeg tænkte, at det var et godt sted at starte. 

Flæskesværspanerede rødspættefiletter

LCHF fiskefilet

LCHF fiskefilet

Det skal du bruge

4 tynde rødspættefiletter
75 gram flæskesvær uden kant 
Et par spiseskeer HUSK
2 æg
Citronsaft
Salt og peber
Rigeligt smør til stegning

Sådan gør du

Knus flæskesvær i foodprocessor, minihakker eller lignende. Put dem herefter på en tallerken, og vend med salt og peber. På en anden tallerken putter du lidt husk, og i en dyb tallerken pisker du æg sammen med citronsaft efter smag - jeg brugte vel 1-2 spsk. 

Vend først filetterne i HUSK, dyp dem så i æggemassen og vend herefter i flæskesvær. Steg dem herefter i rigeligt smør på en varm pande. Jeg gav dem omkring 4 minutter på hver side, og det passede perfekt. 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Og ved I hvad? Det var ikke dårligt. Nu er jeg nok ikke den bedste til, at sælge opskrifter med fisk, fordi jeg ikke kan nyde det(endnu). Men det smagte fint, og jeg overlevede - endda med en umådelig stolthed over, at have gjort det. Jeg spiste endda min nummer to til frokost dagen efter. Jamen, hvad skal det dog ikke blive til, med mig og de fisk? 

Etiketter: , , ,