Godt nytår!


Så er jeg vendt hjem efter en virkelig dejlig ferie i London. Det er altså bare en skøn, skøn by!
Vi havde en fantastisk tur, og det vil jeg fortælle meget mere om en anden dag. I dag er det nemlig 1. januar, og selvom alle andre bloggere lavede sit refleksionsindlæg i går, så hopper jeg altså med her på faldrebet.

Sidste år skrev jeg først disse forsætter - bortset fra at jeg dengang troede det hed fortsætter i stedet for forsætter - jaja, jeg har da i det mindste lært ting og sager i 2013! Dengang var jeg også elendig til sammensatte ord, hvilket mine gamle blogindlæg(i et ord ;-) ) også bærer præg af, og hvilket nu, får mig til at krumme tæer. Det samme med min kommasætning. Jeg siger ikke, at det går perfekt med det sproglige nu, men 1½ år på danskstudiet, har da alligevel givet lidt pote.

Nå, men lad os se på de forsætter; Fik jeg dem opfyldt? Tjah. Nogen gjorde jeg. Andre gjorde jeg ikke. Og andre synes jeg er direkte fjollede. Jeg var enormt vægttabsfikseret på det tidspunkt, og det føles som en evighed siden, selvom det jo egentligt kun er omkring 4 måneder siden, jeg for alvor gav slip på det vægttabsfikseringen. Men når jeg læser det, så tænker jeg, at jeg er kommet meget, meget langt i 2013 - bl.a. med erkendeser som denne og denne her. Og det er jeg stolt af :-)  På den måde er punkt nummer 8 om, at elske mig selv og min krop gået op - selvom jeg lige nu har taget en del på(bukserne strammer, eller passer slet ikke) henover eksamen og ferie i London, så har jeg det virkelig godt med mig selv. Jeg elsker mig selv, jeg synes jeg er flot, og jeg sætter pris på mine kurver. Glæder jeg mig til en flad mave igen, og til at feriekiloene ryger af her i januar, så tøjet igen passer? Ja. Men jeg hader ikke min krop som tidligere, og det er altså en meget stor ting.

Lad os se på punkterne:

1:  Selvom jeg synes jeg dækker mit vitaminbehov godt, så er mit immunforsvar altså ikke blevet bedre. Nu er jeg dog blevet så klog ( ;-) ), at jeg ved, at det er fordi jeg er presset på studiet. Der er et klart mønster omkring hvilke perioder jeg bliver syg, hvilket gør det åbenlyst hvad problemet er!

2 + 6 +7:  Det blev altså ikke til noget med de shots - til gengæld drikker jeg kaffe med kokosolie hver morgen, og det er blevet mit olieshot. At få nok fedt er overhovedet ikke et problem for mig mere, så på den måde er punkt 7 også opfyldt, og det samme er nummer 6 med en mere mættende morgenmad.

3: Omkring punkt 3 skrev jeg et par dage efter mine reviderede nytårsforsætter, fordi jeg havde besluttede mig for, at jeg ville droppe træningen. Det var en virkelig god beslutning for mig! Henover sommeren fik jeg både gang i lidt løb(men hader det stadig, så stoppede igen), rulleskøjter, powerwalks osv. Det var skønt - motion i sommervejr er virkelig dejligt! Desværre fokuserede jeg i sommers alt for meget på kalorier ind/ud, og det hele kom derfor til at gå op i forbrændte kalorier fremfor nydelse. Det er en ommer!
Som I måske husker meldte jeg mig i september ind i universitetets fitnesscenter, og begyndte, at træne igen - og jeg har faktisk aldrig fortalt jer, at jeg i slutningen af oktober meldte mig ud igen - den historie må I have på et tidspunkt. Men status er altså, at træning er nærmest ikke-eksisterende. Det fortjener dog et selvstændigt indlæg.

4 + 9: Jeg har ikke mediteret. Sådan, nærmest overhovedet ikke! Når jeg først er inde i rutinen, er det egentligt noget jeg nyder, men jeg kan ikke finde roen til det - ond cirkel, I know! Jeg er heller aldrig blevet færdig med Gabriels bog, fordi jeg synes den blev for simpel og amerikansk hen mod slutningen - men jeg er stadig vild med hans ideologi. Gary Taubes glor stadig på mig fra hylden - sådan er det bare, at studere noget læsetungt; Der er simpelthen ikke plads til den slags i mit hoved - det kommer :-)

5: At spise øko-kød er klart mit yndlingspunkt på den liste - og jeg har faktisk opfyldt det! Det kan tælles på én hånd, hvor tit der er røget konventionelt kød i kurven i 2013 - og det har mest været af nød, bortset fra en enkelt hamburgerryg, som var af lyst. Det er jeg sgu stolt af - jeg har både gjort noget godt for mig selv på det punkt, men også for de stakkels dyr! Vidste I i øvrigt, at fedt binder alle affaldsstofferne, så når man køber kød med høj fedtprocent, der er konventionelt dyrket, så sidder alle affaldsstofferne deri? Så smager kyllingeskindet sgu bare ikke så rart alligevel.

10: Er jeg blevet mere økonomisk ansvarlig? Tjahhh. Det er jeg måske nok. Vi bruger mange flere penge på mad nu, fordi vi køber økologisk. Og temmelig sikkert også fordi, jeg ikke får støbet en madplan sammen. Til gengæld bruger vi ikke længere flere penge end vi har, selvom vi stadig lever af vores kassekredit - men sådan er det jo, når den ikke bliver betalt ud. Vi har også lige været på ferie i London, hvor vi har brugt en masse penge - men næsten ikke nogen, vi ikke havde i forvejen. Vi har været velsignet med gavmilde julegaver, og har i øvrigt spinket og sparet siden vi fandt ud af, at vi skulle afsted. Så det må blive en både og!

2013 har været fyldt med op- og nedture, men alt i alt synes jeg nu, at det har været et dejligt år fyldt med skønne mennesker, gode venskaber(og oprydning i de dårlige), det blev året hvor jeg fik min første tattoo, og et år hvor jeg læste mange gode bøger og store kunstværker. Det blev året, hvor jeg for alvor fik slået fast, at jeg ikke længere ville være en stille mus - jeg fik sagt fra overfor nogle bøller i mit liv, og jeg begyndte at være mere ærlig omkring mig og hvem jeg er inklusive alle mine små særheder. Og bedst af alt, så blev det året, hvor jeg lærte at elske mig selv - ikke dårligt, hva'?

Det var lidt tanker om 2013 - senere lægger jeg mine forsætter for 2014 ud, så kig forbi :-)