Italienske kødboller med parmesan

Før I får en opskrift, er I altså nødt til, at lægge vejen forbi denne skønne dame. Hendes blog er alt, alt for sjov, og jeg er virkelig stor fan - så derfor lidt skamløs reklame ;-) Alle hendes skønne og sjove tegninger passer perfekt til sådan en søndag, under et varmt tæppe, fordi det er så koldt udenfor, at det gør ondt i ansigtet. En kop kakao til, ville heller ikke være af vejen!

Nå, men til den der opskrift. Jeg har taget udgangspunkt i en opskrift fra Janes første bog 'Spis dig mæt og glad med LCHF', men ændret lidt undervejs, efter egne smagsløg og pengepung.
Det smagte temmelig fantastisk, var nemt at lave, og så er det en ret SU-venlig ret, synes jeg. Den er måske lidt dyr, at handle ind til, men der er til to dages aftensmad for to, plus én frokost for to.

Italienske kødboller med parmesanDet skal du bruge


Sovs
To dåser hakkede tomater
1½ løg
1½ fed hvidløg
½ dl soltørrede tomater(Her har jeg ikke råd til, at være kræsen, så det bliver de billigste fra supermarkedet. De ligger godt nok i en ærgerlig olie, men det ser jeg igennem fingre med her. De giver en god dybde i retten)
4 spsk eddike(jeg brugter æblecider)
1½ tsk sødning(jeg brugte kokossukker)
Krydderier efter smag(Jeg brugter tørret basilikum, salt, peber, chili og paprika)
Smør til stegning

Kødboller
400 gram hakket oksekød, gerne økologisk
1½ løg
1½ fed hvidløg
1 æg
1 god håndfuld revet parmesan
Krydderier efter smag(Jeg bruger salt, peber, paprika og lidt chili)


Valgfri topping: Revet parmesan

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200 grader.

Sovsen:
Hak de tre løg og 3 fed hvidløg fint, og del det op i to. Svits den ene halvdel i en gryde i smørret. Når løgene er klare, hælder to hakkede tomater, soltørrede tomater, eddike og sødning i gryden. Lad det blive varmt, og blend igennem med stavblenderen, så det bliver en ensartet masse. Smag til med krydderier, og lad det herefter koge under låg.

Kødbollerne:
Imens kan du så begynde på kødbollerne. Bland alle tingene til en fars, og form små kødboller med en diameter på størrelse med en lille femkrone. Læg dem på en bageplade, og bag dem i omkring 10 minutter. 


Når kødbollerne er færdige, skal de puttes i et ildfastfad, og sovsen hældes over. Herefter kan der valgfrit drysses med revet parmesan, og så skal fadet i ovnen omkring 10 minutter. 

Herefter er der serveret. En ret der varmer indefra og ud. Vi spiste den med spaghetti af squash og 
gulerod, men det kunne også have været noget dampet eller bagt grønt. 

Etiketter: , ,