Nytårsforsætter 2014

Så er det blevet tid til, at jeg laver lidt nytårsforsætter. Jeg har det totalt ambivalent med nytårsforsætter, fordi jeg på den ene side synes de er fjollede, men på den anden side synes de er super hyggelige. Og det mest hyggelige ved dem er næsten, at læse tilbage på de gamle af slagsen, og se hvordan det så er gået.

Noget af det, der gør et nyt år spændende er, at man aldrig ved, hvad det indebærer. Livet overrasker gang på gang, med både positive og negative ting. Hvor langt jeg er kommet i 2013 overrasker mig virkelig, og hvis jeg kan komme bare halvt så langt i 2014, så tegner det godt.

Nå, men lad os kigge på det:

1. Gennemfør 3 sukkerfri måneder. I efteråret havde jeg 2½ måned helt uden sukker, og jeg har aldrig følt mig så sej før. Jeg var SÅ stolt af den rygrad jeg udviste, og det vil jeg gerne gøre igen. Jeg starter i dag, og ser hvor langt jeg når - det gode ved den slags er, at man altid kan starte forfra, hvis det ikke går alligevel ;-) Så der er intet pres - jeg vil bare gerne forsøge.

2. Blive bedre til, at stole på min intuition. Jeg havde et kort psykologforløb i foråret, som jeg egentligt ikke var specielt tilfreds med, da psykologen og jeg havde lidt forskellige måder at arbejde med tingene på - hun var meget systematisk, og ville gerne have mig til at lave lister og den slags, hvilket jeg bare slet ikke fungerer med. Men jeg har taget to meget vigtige ting med mig fra hendes kosultationer, for selvom vores arbejdsmetoder ikke harmonerede, var hun pisse sej og dygtig: Den første ting er, at jeg skal sige fra; Jeg skal ikke finde mig i  noget pis fra nogen, for jeg er lige så meget værd som alle andre. Den anden ting er, at min mavefornemmelse næsten altid har ret, jeg skal bare lære at følge den. Og når jeg tænker over det, så er det virkelig rigtigt. Jeg ved ikke, hvor mange gange, jeg har haft en dårlig mavefornemmelse omkring et menneske, men så alligevel bare har lyttet til andres rosende ord omkring hende/ham, og ladet personen komme ind i mit liv, for så at finde ud af, at personen var et kæmpe svin, og en rigtig bølle, som ikke behandlede mig pænt! I 2013 blev jeg MEGET bedre til, at stole på mavefornemmelsen, men i 2014 skal jeg blive endnu bedre. Den slår virkelig sjældent fejl, altså - jeg læser bare mennesker godt, og det skal jeg stole på.

3. Motion. Ja, den er jo nærmest obligatorisk på enhver liste med nytårsforsætter, ikke? Jeg har ikke specifikke krav til hvilken slags motion eller hvor meget, udover en enkelt ting; Jeg vil gå en tur HVER DAG uden undtagelse. Der er nærmest ingen undskyldning i verden, udover et brækket ben, der er god nok til, at man ikke skal kunne gå en tur. Og den friske luft gør mig godt. Så jeg skal ud ad døren med min mand og gå en tur hver dag. Bare en lille lunte tur på 30-45 min. Derudover vil jeg gerne have opbygget nogle muskler, men det tager jeg mere spontant hen ad vejen.

4. Spis flere grønsager. Jeg kan godt lidt glemme grønsagerne, så de kun bliver en del af mit aftenmåltid. Og det er fjollet, for jeg elsker grønsager. En del af dette forsæt er også, at blive bedre til, at forberede grønsagerne en eller to gange i ugen, så det er nemmere at spise dem.

5. Elsk dig selv. I 2014 vil jeg elske mig selv hver dag - lige nu har jeg elsket mig selv i et par måneder, og det føles fantastisk! Jeg vil elske mig selv hver dag i hele 2014 - helt klart mit yndlingspunkt på listen!

6. Gøre mere rent. Lidt kedeligt punkt, jeg ved det godt! Altså, det er ikke fordi jeg lever i en svinesti, vel? Men jeg vil bare gerne blive bedre til, lige at svinge støvsugeren den ekstra gang. Det vil også gavne min støvallergi væsentligt ;-)

7. Blogge mere. I perioder af 2013 har jeg haft flere perioder, hvor bloggen har stået helt stille. Det vil jeg gerne undgå i 2014, for jeg elsker jo at blogge. I øvrigt vil jeg også gerne eksperimentere med ny mad, så måske jeg endda kunne fået udgivet nogle madopskrifter - gisp!!!!

8. Holde vægten nogenlunde stabilt, når den har stabiliseret sig. Ja, vægten og vægten. Måske centimeterne? Jeg er træt af yoyo-vægt og dårlige perioder, så mit mål er, at de bukser jeg bruger som 'mål' efter jeg satte vægten væk, skal jeg kunne passe hele året. Det er vist lidt ambitiøst, eftersom jeg går min bachelor i møde om 6 måneder, og vi efterhånden allesammen godt ved, hvordan jeg reagerer omkring opgavetider. Men jeg står min store prøve her i januar hvor jeg har to store opgaver og en mundtlig der skal læses til, og hvis det lykkes uden sukker, så tror jeg mere på, at det også kan lykkes fremover.

9. Spare sammen til en rejse. Vores rejse til London har fået mig til, at føle mig levende! Det er 3½ år siden jeg sidst har rejst, og jeg havde ærlig talt glemt, hvor dejligt det er! Så der skal spares sammen til endnu en af slagsen. På en SU og med en arbejdsløs mand, bliver rejsen nok først i 2015 - men spares sammen, det skal der!

10. Mindre onlinetid. Ja, den står altså på manges liste i disse tider. Smartphones og Iphones er blevet en naturlig forlængelse af armen for mange af os, og jeg læste for nyligt, at vi gennemsnitligt tjekker vores telefon 100-150 gange dagligt! I de 10 dage jeg var i London, gik det op for mig, at jeg er dybt, dybt afhængig. Jeg ville ikke betale for mobildata derovre, så jeg kunne kun komme på, når der var wifi. Og det var vi blevet lovet, at der var på hotellet, men forbindelsen var mildest talt elendig. Så jeg kunne hovedsaligt komme på ude i byen, eller når vi var ude at spise. Vi endte med, at vælge spisesteder ud fra om de havde wifi, og jeg blev lettet, når jeg sad på en Mcdonalds med en kop kaffe, og endelig kunne tjekke nettet - hvor der ikke var sket noget vildt, hvor ingen var døde, og jeg intet fik ud af det. Det fik mig virkelig til, at forstå min afhængighed. Så nu overvejer jeg, at indføre kvoter eller skærmtid. I hvert fald vil jeg arbejde mig hen imod, at bruge det meget mindre, selvom jeg skal blogge mere ;-)

Det var vist det, jeg kunne ryste ud af ærmet - endnu en gang ønskes I allesammen et dejligt nytår :-)