Brun sovs, der ikke er brun

Ja, okay, jeg ved det godt! Man kan ikke kalde en sovs brun, hvis den ikke er det. Men den her har altså en smag, som passer til de samme ting, som brun sovs gør. Sidst i indlægget giver jeg dig endda et snyde-tip til hvordan, du kan lave den brun, hvis du skal servere den for dine gæster, eller hvis dine børn eller din partner nægter at spise hvid sovs til flæskestegen. Den bliver aldrig brun-brun som i gamle dage, men da sovsekulør nærmest er ren sukker på flaske, så nærmer jeg mig det ikke. Det er jo ganske overflødigt!
Min ellers kræsne mand, som ikke fuldt ud spiser LCHF mener endda, at denne sovs er meget bedre end klassisk sovs - ikke dårligt, hva'?

Sovsen er virkelig nem at lave, men tager lidt tid. Du skal nok beregne en halv time. Her tager vi den step-by-step, så ingen er i tvivl om, hvad der foregår. Der er tale om en über-fed sovs, hvor skeen nærmest kan stå selv, så det skal man altså være til! Den har en dyb smag pga. løgene, og bliver SÅ lækker!

Sovs som mormor lavede den


Det skal du bruge

3 små løg
2½ dl piskefløde
1 tsk herbamare grønsagsbouillon
2 spsk creme fraiche 38%
Smør til stegning


Sådan gør du 


Step 1: Hak løgene, opvarm en god klat smør(20-30 gram) og steg løgene
LCHF SOVS

Step 2: Når løgene ser nogenlunde sådan her ud, skal de blendes med en halv dl fløde. Det nemmeste er stavblender, synes jeg. 
LCHF SOVS

Step 3: Når du har blendet løgene med fløden, ser den nogenlunde sådan her ud. Så skal den på panden igen med boullion, resten af fløden og creme fraiche. Så skal det røres sammen.
LCHF SOVS


Step 4: Når den er rørt sammen til en ensartet sovs, skal den koge i 15-20 minutter, indtil den har den ønskede tykkelse.  
LCHF SOVS

 Step 5: Så er der serveret!
LCHF SOVS

LCHF SOVS

Tip: Som nævnt i begyndelsen, kan det lade sig gøre, at få sovsen brunlig. Det gøres med denne slags boullion, og ved at lade løgene stege lidt længere, så de også giver farve. Sundhedsværdien af disse, er dog ikke så høj, så jeg holder det til specielle anledninger, hvor sovsen skal serveres for gæster :-)
Etiketter: , ,