Mangler du en dessert til weekenden?

I fredags fik vi en veninde på besøg til brætspilsaften. Herhjemme spiser vi ofte dessert om fredagen (og lørdagen), og i fredags var ingen undtagelse.  Jeg har længe overvejet en dessert i flere lag, med nogle af mine yndlingsdesserter.  Jeg kom frem til,  at en vanilje panna cotta, en jordbærkompot og en chokolademousse ville være en god blanding.  Jeg må erkende,  at det blev en ret tung dessert, så mindre kunne godt have gjort det. Jeg tror umiddelbart,  at det ville passe ret godt, hvis man delte portionen i fire i stedet for tre. Min panna cotta blev i øvrigt ikke ordentligt fast. Bilka havde udsolgt af husblas,  hvilket jeg slet ikke troede var en mulighed. Men i stedet måtte jeg så købe noget gelantinepulver, og det havde jeg åbenbart ikke helt styr på at bruge. Derfor er opskriften her den klassiske med husblas, som jeg har lavet ganske vellykket flere gange. Vi starter i det nederste lag, og bevæger os opad. Både chokolademousse og panna cotta er inspireret af Jane Faerbers første bog 'Spis dig mæt og glad med LCHF'. Desserten tager noget tid at lave, men er det hele værd! Jeg har ikke rigtigt nogle flotte portionsglas, så jeg brugte store rødvinsglas.

Pannacotta med jordbærsylt og chokolademousse


LCHF dessert opskriftLCHF dessert opskrift
Som det ses blev min fordeling lidt ulige - men jeg har bestemt heller ikke konditor-blod i årene! ;-)


LCHF dessert opskrift


Det skal du bruge

Panna cotta:
En kvart liter piskefløde
1 spsk kokosukker
1 tsk vaniljepulver
2 blade husblas

Jordbærsylt:
150 gram frosne jordbær
1 tsk vaniljepulver
1 tsk kokossukker

Chokolademousse:
75 gram chokolade
3/4 dl piskefløde
1 æggehvide
1 æggeblomme
1 spsk kokossukker

Sådan gør du

Panna cotta:
Læg husblads i blød i koldt vand. Varm imens de andre ingredienser op i en kasserolle, lige til kogepunktet. Tag det af varmen, og bland husblasbladende her i. Rør godt, så husblas opløses helt. Put på portionsglas, og stil på køl i omkring 2 timer. Gå i gang med jordbærsylt med det samme.

Jordbærsylt:
Kog alle ingredienserne i en kasserolle, til jordbærene smatter helt ud. Ønsker du ingen klumper, kan du blende det. Det stilles på køl med panna cottaen.

Når panna cottaen har været på køl i to timer, skulle den gerne være nogenlunde stivnet, eller sådan halvstivnet. Så kan du tage din jordbærsylt, og fordele oven på panna cottaerne i glassene. Herefter kan du stille dem tilbage i køleskabet, og gå i gang med chokolademoussen.

Chokolademousse:
Smelt chokoladen i vandbad, og lad den køle ned.
Pisk i tre forskellige skåle æggeblommer luftige med kokossukker, æggehviderne stive, og fløden til en let skum, som ikke er for stiv.
Vend så æggeblommemassen forsigtigt med chokolade, vend denne masse forsigtigt med flødeskum, og til sidst vendes det hele så forsigtigt med æggehvider.
Det er vigtigt du er nænsom, så den bevarer sin luftighed.

Herefter kan du med en rolig hånd fordele chokolademoussen oven på resten. Lad desserterne stå på køl i minimum to timer mere inden servering. Velbekomme!

Etiketter: ,