Pandekager

Jagten på den perfekte pandekage ala LCHF stopper bare aldrig - det tror jeg, at mange ville kunne give mig ret i.
Efter at have prøvet mange tynde versioner, er jeg nødt til, at erkende, at det altså bare ikke er for mig. De kommer altid til, at smage alt for gennemtrængende af æg.
Derfor har jeg indstillet den jagt, og besluttet, at når det endelig skal være, så laver jeg den klassiske slags med mel, men bytter sukker ud med kokossukker.
I stedet laver jeg nu altid en eller anden form for tyk pandekage ala amerikanske, og det synes jeg, kan være ret lækkert. Disse er tilmed ekstremt nemme, og mættede i lang tid. Jeg vil ikke lyve for dig, og sige de smager præcis som klassiske pandekager - hvordan skulle de kunne det, uden to af de vigtigste ingredienser(hvedemel og sukker)? Men de smager dejligt, og pandekage-agtigt :-)

Mættende pandekager - 6 små

LCHF pandekager
Jeg spiste mine pandekager med en klat græsk yoghurt, lidt blåbær og granatæblekerner. For en mere striks version kunne man  spise flødeskum i stedet. 

LCHF pandekagerDet skal du bruge

65 gram hytteost
1 æg
1 spsk koksfibre(Urtekram har lanceret en til kun 25 kr, som til og med kan købes i supermarkeder. Den ligger lidt højt i kulhydrat, men jeg bruger aldrig mere end et par spiseskeer, så jeg synes mængden er så forsvindende lille, i forhold til, hvor mange gode egenskaber den har, og herunder den favorable pris.)
Evt. en tsk sødning(Jeg synes kokosfibrene giver rigelig sødme i sig selv, så det er en individuel vurdering)
Smør til stegning

Sådan gør du

Det hele blendes med stavblender, og steges i rigeligt smør. Så er der serveret! Panden skal være helt varm, når de smides på, og derefter steges de ved jævn varme. Vær tålmodig når de skal vendes.

NB! Portionen passede til frokost for mig, og hvis I er flere, synes jeg, I skal doble den op. Med mindre de er et supplement til en brunch eller lignende. 

Etiketter: ,